Националният отбор на Италия победи Украйна с 2:1 в ключов сблъсък

...
Националният отбор на Италия победи Украйна с 2:1 в ключов сблъсък
Коментари Харесай

Италия изкова труден и важен успех срещу Украйна

Националният тим на Италия победи Украйна с 2:1  в основен конфликт от евроквалификациите в група С. 

Давиде Фратези изведе напред домакините в 12-ата минута. Отново той бе прецизен в 28-ата минута, с цел да удвои преднинатата на италианците. В края на първото полувреме Ярмоленко понижи изоставането на Украйна.

Повече попадения нямаше и по този начин Италия взе трите точки и краткотрайно се изкачи на второ място в групата си, като води единствено поради по-добрата си голова разлика. Северна Македония и Украйна имат същия брой точки, а точно 7. Първенец в класирането остава Англия с 13 пункта.

Още в 3-ата минута Ди Лоренцо стреля от границата на наказателното поле на гостите. Мощният му шут обаче прелетя над напречната греда. 

В 10-ата минута Распадори се озова с топка в крайници и в пеналтерията на Украйна. Той стреля от близка отдалеченост, само че осъществяването му мина настрана от вратата.

Само две минути по-късно въпреки всичко " адзурите " взеха задатък. Тогава Судаков се похлъзна в своята половина, което разреши на Дзакани да вземе топката и да я подаде на Фратези, който незабавно я прати в противниковата мрежа с шут по земя.

В 28-ата минута Фратези бе прецизен за повторно в мача, с цел да удвои преднината на Италия. Топката стигна до него след шут на негов съотборник и рикошет, след което Фратези я прати в мрежата. Попадението бе прегледано за засада, само че в последна сметка бе доказано.

Украйна погледна към вратата на италианците в 35-ата минута. Довбик съумя да нанесе прецизен изстрел, който обаче бе отразен от Донарума.

В 40-ата минута Распадори още веднъж сътвори доста неприятности на украинската отбрана. Той съумя да си настройки топката и стреля мощно по земя. Бушчан обаче съумя да избави.

Минута по-късно Довбик бе изведен в наказателното на Италия, нападателят обаче не успа да преодолее Донарума, който мазета. Топката се озова в краката на Ярмоленко, който направи най-лесното - изпрати я в опразнената врата.

В началото на втората част Довбик и Дзакани направиха по един пропуск за своите тимове. 

В 54-ата минута италианците разиграха добре, а Дзакани получи към бялата точка за осъществяване на дузпа. Той обаче не съумя да нанесе прекрасен изстрел и прати кълбото настрана от противниковата врата.

Пет минути по-късно Дзаниоло съумя с петичка да пусне към Распадори, който обаче не съумя да приключи. Стражът на Украйна блесна със страхотна интервенция.

В 68-ата минута Италия бе ужасно покрай гола. На няколко пъти удари на домакините бяха блокирани, а италианците желаеха и дузпа за игра с ръка. В последна сметка топката даже срещна напречната греда и не влезе в мрежата.

В 77-ата минута Бираги получи късмет да извърши директен свободен удар. Неговият изстрел обаче мина настрана от вратата на гостите.

Пет минути преди края на постоянното време гостите бяха покрай изравнителния гол. Мудрик сподели страхотна техника и скорост, с цел да се освободи по левия фланг, след което прати центриране на далечната греда. Там Конопля се бе присъединил и съумя да стреля с глава, само че не около вратата на Италия.

В 90-ата минута Бираги центрира от корнер, а Джовани ди Лоренцо стреля с глава, само че над напречната греда.

FT  2:1

1:0 Давиде Фратези 12'

2:0 Давиде Фратези 28'

2:1 Андрий Ярмоленко 41'

Съставите на двата тима:

Италия:  Донарума, Ди Лоренцо, Скалвини, Бастони, Димарко, Барела, Локатели, Фратези, Дзаниоло, Распадори, Дзакани

Украйна:  Бушчан, Конопля, Забарний, Кривцов, Миколенко, Зинченко, Степаненко, Ярмоленко, Судаков, Циганков, Довбик
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР